top of page

Event: Kasteel Scheres - Kastelendag op 22-04-2019

Voor de viering 800 jaar Baarlo en de Kastelendag zal de Shinkichi Tajiri Estate een film tonen die Shinkichi Tajiri in 1955 in Parijs gemaakt heeft over zijn tweede vrouw, de beeldhouwster Ferdi (1927-1969) en haar werk.

In samenwerking met Eye Filmmuseum presenteert de Estate: FERDI (1955, zw/w 10.40 min), een digitale versie van de 16mm film. Deze zal begeleid worden door een nieuw gecomponeerd muziekstuk van Martijn Alsters en Willem Tanke.

Nu, vijftig jaar na het overlijden van Ferdi, wil de Estate haar gedenken met deze speciale filmvoorstelling op Kasteel Scheres, een vrijplaats voor creatieve energie. In het kader daarvan heeft de Estate Martijn Alsters en Willem Tanke uitgenodigd een begeleidend muziekstuk te componeren dat zij tijdens de vertoning live ten gehore zullen brengen. Hiermee sluiten de musici aan bij een traditie die ontstond in de tijd van de stomme film. Voorafgaand aan de film zal er een korte inleiding zijn.

Willem Tanke bespeelt het Hauptwerk orgel (een digitale versie van het kerkorgel). Martijn Alsters speelt fluit en wind-controller (een digitaal blaasinstrument). Bovendien wordt de film subtiel voorzien van een soundscape die de dramaturgie ondersteunt.

Vanwege het beperkt aantal plaatsen zijn de beeldentuin en de filmvoorstelling alleen toegankelijk op vertoon van een toegangskaart met time-slot. Toegangskaarten alleen verkrijgbaar op voorintekening bij het VVV kantoor in Baarlo.

Voor meer informatie klik hier.

1953 Ferdi, Sucy-en-Brie. Foto © Mottke Weismann

Archive
Search for tags
bottom of page